Burse - Fonduri mutuale

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II, a investit 1 mld. lei în doar o lună în titluri de stat cu scadenţe după 2030

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II,...

Autor: Liviu Popescu

09.05.2023, 00:07 1958

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, a investit 1 mld. lei în titluri de stat în lei ale Ministerului Finanţelor cu scadenţe după 2030, la randamente cuprinse între 7,32% şi 7,99% pe an, potrivit datelor agregate de ZF.

„Ceea ce face efectiv acest fond este să-şi crească durata portofoliului în aşteptarea scăderii dobânzilor. Iar în momentul în care vor avea loc aceste scăderi vor face profituri semnificative din aceste investiţii“, spune George Moţ, fost angajat al ASF pe segmentul pensiilor private care în prezent administrează proiectul „desprepensiiprivate.ro“.

Fondul este alimentat lunar de 2 milioane de salariaţi români prin prisma viramentelor de 3,75% din venitul brut cu circa 300 mil. lei, a scos în martie 400 mil. lei de la la CEC Bank şi a lichidat un depozit de 450 mil. lei la Citibank, pentru a cumpăra titluri de stat în lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO