Burse - Fonduri mutuale

Noi runde de declin pe bursele americane: Dow Jones scade cu 1,6% după anunţarea sancţiunilor lansate împotriva Moscovei. S&P 500 şi Nasdaq se depreciază cu 1,2%, respectiv 0,8%

În medie, cei trei indici sunt pe minus cu circa 10% de la începutul anului

În medie, cei trei indici sunt pe minus cu circa 10% de la începutul anului

Autor: Eduard Ivanovici

28.02.2022, 17:31 93

Marii indici de pe Wall Street încep ultima şedinţă de tranzacţionare a lunii februarie cu o nouă serie de scăderi, declanşate de sancţiunile îndreptate de Statele Unite şi Uniunea Europeană împotriva Federaţiei Ruse.

La aproape o oră de la începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi, indicele Dow Jones Industrial Average se deprecia cu 1,6%. S&P 500 şi Nasdaq, indicele giganţilor din domeniul tehnologiei, scădeau cu 1,2%, respectiv 0,8%, potrivit CNBC.

În ultimele săptămâni, unele sesiuni de tranzacţionare de pe Wall Street au început în teritorii negative şi s-au încheiat cu creşteri semnificative, sentimentul general al investitorilor părând să se schimbe astfel în curs de câteva ore.

De exemplu, pe 24 februarie, ziua invaziei ruseşti în Ucraina, principalii indici din Statele Unite au deschis pe minus cu 2%-3%, însă au reuşit să încheie ziua pe plus.

Totuşi, dinamica de luni ar putea arăta diferit, iar bursele americane să închidă şedinţa pe minus.

De asemenea, se poate observa că Nasdaq a început astăzi cu o scădere mai mică prin comparaţie cu ceilalţi doi indici, în contextul în care benchmark-ul marilor companii tech a oferit scăderi mai pronunţate în ultimele luni. De exemplu,în 2022, Nasdaq este pe minus cu 14%. Dow Jones şi S&P au scăzut în aceeaşi perioadă cu 8%, respectiv 9,7%.

La ora redactării ştirii, preţul aurului creştea cu 1,5%, iar preţul petrolului american WTI afişa un avans de 4%, potrivit MarketWatch.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO