Burse - Fonduri mutuale

Noi scăderi pe bursele europene pe măsură ce investitorii îşi îndreaptă atenţia asupra datelor privind inflaţia din SUA şi numărului de cazuri de Covid. Acţiunile tech, în prim-plan

Noi scăderi pe bursele europene pe măsură ce...

Autor: Eduard Ivanovici

10.12.2021, 11:16 2288

Acţiunile europene scădeau vineri dimineaţa în contextul în care cazurile de Covid-19 şi datele despre inflaţia din Statele Unite, care vor fi publicate astăzi, îi ţin pe investitori în gardă, conform Investing.com, care citează agenţia de ştiri Reuters.

Indicele pan-european Stoxx 600 scădea la ora 11:00 cu 0,35%. Indicele francez CAC 40 înregistra un declin de 0,45%, iar DAX 30 din Germania era pe minus cu 0,32%.

În Anglia, FTSE 100 scădea cu 0,12%, iar IBEX 35 din Spania raporta o scădere de 0,4%. FTSE MIB, indicele bursei italiene, era pe minus cu 0,16%. La Bucureşti, indicele BET înregistra un declin de 0,23%.

Acţiunile tech conduc topul scăderilor, cu un declin de 1%. Între timp, companiile de food delivery Deliveroo şi Just Eat Takeaway au scăzut pe fondul temerilor privind o decizie a Comisiei Europene care ar afecta profiturile economiei de tip „gig”.

Declin de 9% pe pieţele emergente din Europa în noiembrie, lună în care indicele BET a scăzut cu 3%

În prezent, investitorii îşi îndreaptă atenţia asupra datelor privind preţurile de consum din Statele Unite, care ar putea sugera viitoarea politică monetară a Rezervei Federale.

Pe bursa din Frankfurt, acţiunile Daimler – producătorul automobilelor Mercedes-Benz, se prăbuşeau cu 16% la ora publicării ştirii, în timp ce divizia de camioane, Daimler Truck, îşi efectua debutul pe bursă cu un preţ de 28 de euro pe unitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO