Burse - Fonduri mutuale

Noiembrie, noul termen pentru rezolvarea necunoscutei RASDAQ

Noiembrie, noul termen pentru rezolvarea necunoscutei RASDAQ

Autor: Roxana Pricop

14.08.2014, 00:06 310
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) estimează în luna noiembrie va fi clarificat statutul pieţei RASDAQ, rămas incert de aproape şapte ani, potrivit planului de acţiune STEAM realizat de instituţie, care are drept scop promovarea bursei de la Bu­cureşti în categoria pieţelor emergente.
 
Pe piaţa RASDAQ se tranzac­ţionează în prezent 937 de companii cu o capitalizare de 7,8 miliarde de lei, însă de şapte ani există incertitudini cu privire la statutul acestei pieţe, mai exact dacă poate fi considerată sau nu piaţă reglementată. În prezent, companiile listate pe piaţa RASDAQ sunt supuse unor reglementări de transparenţă şi raportări mult mai laxe în comparaţie cu cele 80 de companii listate pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti.
 
La Parlament sunt înregistrate în prezent două proiecte legislative care vi­zează restructurarea pieţei RAS­DAQ, iar pe final de an 2013 Mi­nis­terul Finanţelor a mai elaborat un proiect care include propunerile Auto­rităţii de Supraveghere Financiară. Acest proiect de lege propune desfiin­ţarea RASDAQ şi prevede că acţio­narii care nu sunt de acord cu mutarea pe piaţa reglementată sau ATS nu au dreptul să ceară plata acţiunilor dacă firma se listează pe un sistem alternativ de tranzacţionare cu reguli similare celor de pe o piaţă reglementată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO