Burse - Fonduri mutuale

Noii proprietari ai Polsib şi-au majorat deţinerile la peste 90%. Acţiunile fostei edituri s-au ieftinit cu 2%

Noii proprietari ai Polsib şi-au majorat deţinerile la...

Autor: Ioana Tudor

09.12.2014, 17:48 127

Firma arădeană de dezvoltare imobiliară Best Mixt Team Buildings a cumpărat un pachet de 48.318 acţiuni la Polsib Sibiu (simbol bursier POLS), reprezentând 11,7% din capitalul social al firmei pentru suma de 2,1 milioane de lei.

Achiziţia s-a realizat în cadrul ofertei publice derulate de Best Mixt pentru preluarea pachetului de 20,1% din capitalul Polsib care îi lipsea pentru a deţine controlul integral al fostei edituri. În urma tranzacţiei, firma arădeană deţine 91,6% din capitalul social al Polsib.

Acţiunile Polsib, listate pe RASDAQ, se tranzacţionează pe bursă la preţul de 25,1 lei/unitate, în scădere cu 16%. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 10,3 mil. lei. Titlurile societăţii s-au prăbuşit cu 42% pe parcursul ultimelor patru şedinţe de tranzacţionare.

Ofera de preluare s-a derulat în intervalul 11 noiembrie – 2 decembrie, iar Best Mixt a oferit acţionarilor minoritari un preţ de 44 lei pe acţiune. La acest preţ, întregul pachet de acţiuni vizat valora 3,6 mil. lei. Tranzacţia aferentă ofertei s-a decontat în data de 8 decembrie, potrivit unui anunţ al Polsib publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti.

La începutul lunii septembrie, Editura Teora din Bucureşti a vândut întregul pachet de acţiuni de 79,8% deţinut la Polsib către Best Mixt Team Buildings, o firmă cu sediul într-un apartament din Arad, înfiinţată anul acesta. Teora a încasat 14,4 mil. lei (3,2 mil. euro) pentru acţiunile editurii. În octombrie, acţionarii Polsib au hotărât schimbarea domeniului de activitate de la tipărirea cărţilor la dezvoltare imobiliară şi desfiinţarea librăriei editurii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO