Burse - Fonduri mutuale

Norofert a atras 11,5 mil. lei de la investitorii pe Bursă, oferind o dobândă anuală de 8,5%, plătibilă semestrial

Vlad Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert

Vlad Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert

Autor: Cristina Bellu

22.01.2020, 16:19 1047

Producătorul de îngrăşăminte organice Norofert a închis în mai puţin de o zi primul plasament privat pentru obligaţiuni corporative şi a atras 11,5 milioane de lei de la 102 investitorii activi pe Bursa de Valori Bucureşti, subscrierea medie fiind de peste 100.000 de lei, potrivit datelor transmise de companie.

Astfel, în cadrul ofertei au fost scoase la vânzare 115.000 de obligaţiuni corporative cu o valoare nominală de 100 de lei şi cu o scadenţă la 5 ani. Rata dobânzii finale, care trebuie plătită semestrial, a fost stabilită la 8,5%.

Aceasta este a doua tranzacţie pe piaţa de capital pentru Grupul Norofert, care în iulie 2019 a atras 7,25 milioane de lei de la investitorii pe BVB în timpul unui plasament privat pentru acţiuni, care a fost, de asemenea, închis în mai puţin de o zi.

„Faptul că pentru a doua oară am reuşit să strângem capitalul necesar în mai puţin de o zi arată potenţialul pe care îl are piaţa de capital din România şi oportunităţile pe care le oferă antreprenorilor locali. Am decis să ne finanţăm în continuare afacerea prin intermediul bursei de valori pentru a atinge trei obiective - să strângem capitalul necesar dezvoltării, să o facem într-un mod transparent şi, să nu reducem din participaţia noastră şi a celorlalţi acţionari în companie”, explică Vlad Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO