Burse - Fonduri mutuale

Norofert a raportat un profit net de 5,7 mil. lei în primele şase luni din 2022, în urcare cu 11,6% faţă de S1/2021, la afaceri de 29,9 mil. lei, plus 50,5%

Norofert a raportat un profit net de 5,7 mil. lei în...

Autor: Tibi Oprea

08.09.2022, 15:58 159

Grupul Norofert (simbol bursier NRF), principalul producător român de inputuri organice, a încheiat primul semestru din 2022 cu un profit net de 5,7 mil. lei, în urcare cu 11,6% faţă de S1/2021, la afaceri de 29,9 mil. lei, plus 50,5%, potrivit datelor din raportul financiar semestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Veniturile din exploatare s-au dublat la 34,1 mil. lei, în timp ce EBITDA a crescut cu 17,8%, la 8,17 mil. lei, conform datelor din raportul financiar semestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti. Compania a realizat în primele şase luni investiţii de 3,1 mil. lei, cu 60% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Cheltuielile de exploatare au crescut cu 164,2% de la semestru la semestru, până la 26,6 mil. lei, cele mai mari aprecieri fiind înregistrate în cazul cheltuielilor cu materialele (251,6%) şi în privinţa „altor cheltuieli de exploatare” (171%).

„Ne aflăm în punctul în care am ajuns să creştem odată cu segmentul de piaţă în care ne desfăşurăm activitatea - agricultura ecologică. Evenimentele recente nu au încetinit tendinţa de creştere a agriculturii bio în România iar fermierii sunt din ce în ce mai atenţi ca produsele pe care le aplică pe sol să contribuie la refacerea acestuia, după zeci de ani de intervenţie cu produse chimice”, notează Vlad Popescu, Preşedinte CA şi acţionar majoritar al Norofert, în scrisoarea către acţionari.

În primele şase luni, compania a numit un nou director de operaţiuni, Mircea Fulga, şi a încheiat un contract exclusive de distribuţie cu o companie din Republica Moldova pe patru ani.

Totodată, a încheiat un parteneriat de distribuţie cu Rodnic, producător de pui de o zi, care presupune distribuţia în reţeaua de fitofarmacii a gamei organice Norofert Fito.

În luna mai, compania a anunţat lansarea unui program de burse private pentru studii doctorale în cadrul Facultăţii de Biotehnologii a Universităţii de Stiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Tot în mai, Norofert a obţinut de la acţionari aprobarea pentru achiziţionarea facilităţii de producţie de la Filipeştii de Pădure şi pentru contractarea de unor împrumuturi (linii de credit, factoring, capital de lucru, leasing, finanţări operaţionale etc.).

După 30 iunie 2022, Norofert a numit un nou director general în persoana lui Mircea Fulga, a înfiinţat un department intern de Relaţii cu Investitorii, cooptându-o pe Andreea Tănase, respectiv a pus în funcţiune linia de producţie de mare capacitate pentru îngrăşăminte de sol în fabrica din Filipeştii de Pădure.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO