Burse - Fonduri mutuale

Norofert a semnat cu EximBank un contract de credit tip revolving pentru 2 mil. euro pe doi ani. Compania a garantat cu depozitul, creanţele şi facilitatea de producţie

Norofert a semnat cu EximBank un contract de credit tip...

Autor: Tibi Oprea

02.02.2023, 17:52 516

Producătorul de inputuri organice Norofert (simbol bursier NRF) a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că a semnat un contract de credit tip revolving cu Banca de Export-Import a României EximBank în valoare de 2 milioane de euro, pe o perioadă de 24 de luni, adică până la 31 ianuarie 2025.

„Creditul va fi utilizat ca şi capital de lucru pentru achiziţionarea de materii prime pentru producţia îngrăşămintelor de sol precum şi achiziţionarea de îngrăşăminte granulate din import, care se vor transforma în active ale Companiei, astfel păstrând un grad de îndatorare rezonabil”, notează compania.

Creditul are o rată de dobândă variabilă compusă din rata de referinţă EURIBOR la 6 luni şi marja de dobândă de 2,5% pe an, care include şi marja de risc valutar. Plafonul este de tip revolving pe toată perioada de tragere, cu trageri de produse şi rambursări ale acestora pe toată perioada de valabilitate a plafonului.

La creditul pentru Plafon Multiprodus – Monocompanie, Norofert are o ipotecă mobiliară de rang I asupra depozitului colateral în valoare de 200.000 euro, garanţie emisă de EximBank în numele şi contul statului în proporţie de 70% din valoarea plafonului, respectiv suma de 1,4 milioane de euro. De asemenea, are o ipotecǎ mobiliarǎ de rang I asupra creanţelor companiei în valoare nominală de 1,83 de milioane de euro şi ipotecă imobiliară de rang II constituită asupra facilităţii de producţie de la Filipeştii de Pădure.

Norofert are 118 milioane de lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 36,37% de Vlad Popescu, Preşedinte CA, în proporţie de 15% de Ileana Popescu, respectiv în proporţie de 11,63% de investitorul Marius Alexe. Acţiunile NRF se tranzacţionează în urcare cu 11,3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,1 mil. lei, arată datele BVB.

Grupul a încheiat primele nouă luni din 2022 cu un profit net de 7,6 milioane de lei, în creştere cu 55,25% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, la o cifră de afaceri de 54 de milioane de lei, plus 61,8%, conform datelor din raportul financiar trimestrial. Emitentul va publica primele rezultate la începutul lunii martie, iar pe 24 aprilie este aşteptat să publice rezultatele finale, aprobate de acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO