Burse - Fonduri mutuale

Norofert cheamă acţionarii să aprobe un program de fidelizare a conducerii şi angajaţilor cu acţiuni gratuite şi o majorare de capital social. CEO-ul îşi aduce doi consilieri

Norofert cheamă acţionarii să aprobe un program de...
22.10.2020, 00:02 632

Producătorul de îngrăşăminte organice Norofert Group (simbol bursier NRF) a convocat acţionarii pe 23 noiembrie pentru a aproba un program de stock option plan (SOP) pentru perioada 2020-2022, prin care conducerea şi angajaţii vor putea primi cu titlu gratuit un număr de acţiuni emise de societate, care să reprezinte cel mult 2% din numărul total de acţiuni, potrivit convocatorului acţionarilor publicat miercuri la Bursă. Al doilea punct de pe ordinea de zi se referă la majorarea capitalului social al companiei prin aport în numerar, cu 220.000 de lei, prin emisiunea unui număr de 550.000 de acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,4 lei pe acţiune, de la 3,2 mil. lei la 3,43 mil. lei.

Emisiunea ar urma să se facă în două etape, în prima putând fi subscrise şi vărsate de deţinătorii de drepturi de preferinţă, iar în a doua putând fi subscrise prin piaţa de capital ca ofertă adresată unui număr maxim de 149 de investitori (plasament privat). Drepturile de preferinţă vor fi tranzacţionabile la Bursă şi vor putea fi exercitate timp de 31 de zile de la data stabilită în prospectul aprobat de ASF prin subscrierea şi vărsarea în numerar a unei acţiuni noi pentru fiecare 14,58896 acţiuni deţinute.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro