Burse - Fonduri mutuale

Nou maxim istoric pentru acţiunile TTS, alimentate de un avans de 4% joi. Valoare de piaţă de 860 mil. lei, cu 39% peste capitalizarea de după listare

Nou maxim istoric pentru acţiunile TTS, alimentate de un...

Autor: Eduard Ivanovici

08.06.2023, 13:21 769

Cu 3,62% se apreciau acţiunile transportatorului fluvial de mărfuri Transport Trade Services (TTS) în după-amiaza zilei de ieri, 8 iunie, pe fondul unor tranzacţii de 850.000 de lei, ajungând astfel la un nou maxim istoric pe Bursa de Valori Bucureşti.

Preţul unei acţiuni atingea 14,3 lei pe unitate, cu 39% mai mult faţă de preţul de închidere din prima sesiune de trading la BVB, adică la jumătatea lunii iunie din 2021. Aşadar, valoarea de piaţă a grupului era de 868,3 de milioane de lei, de la 618 milioane de lei imediat după listare.

Acţiunile TTS au a doua cea mai bună performanţă din componenţa indicelui BET în ultimele 12 luni, un plus de 52%, întrecut doar de randamentul acţiunilor operatorului BVB. De asemenea, PER-ul (raport capitalizare/profit net) companiei este de 3,3x, reprezentând estimativ numărul de ani în care un investitor îşi poate recupera investiţia. Indicatorul face din TTS una dintre cele mai subevaluate societăţi de pe piaţa locală de capital.

Compania a raportat un profit net de 89,1 milioane de lei în primele trei luni din 2023, cu 633% mai mult decât în perioada similară de anul trecut, la o cifră de afaceri de 306,5 milioane de lei, plus 90%. EBITDA s-a majorat cu aproape 300% an/an, la 125 de milioane de lei.

„T1/2023 a fost caracterizat de tendinţa de consolidare a efectelor reconfigurării rutelor logistice pe Dunăre din anul 2022, asupra fluxurilor de mărfuri agricole, minerale şi chimice operate şi transportate de grup, şi implicit asupra activităţii grupului”, scriu reprezentanţii TTS în raportul trimestrial.

Capitalul social al grupului este deţinut în proporţie de 25,3% de omul de afaceri Alexandru Mircea Mihăilescu. Anul acesta, dinamica acţiunilor este de plus 22,2%, al patrulea cel mai bun randament din BET.

În perioada viitoare, TTS are în vizor dobândirea participaţiei de 99,9% din capitalul social al operatorului portuar Decirom pentru un preţ de circa 22 de milioane de euro, cât şi accesarea unui credit de aproximativ 12 milioane de euro privind finanţarea parţială a achiziţiei. Următoarea adunare generală a acţionarilor TTS va fi pe 19 iunie, dată în care se va vota inclusiv suplimentarea bugetului de investiţii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO