Burse - Fonduri mutuale

Noul CA al bursei a primit ok-ul ASF

Lucian Anghel, la cârma BVB din 2012, a câştigat  alegerile BVB din decembrie 2015, avându-l ca principal contracandidat pe Dan Paul, şeful brokerilor.

Lucian Anghel, la cârma BVB din 2012, a câştigat alegerile BVB din decembrie 2015, avându-l ca principal contracandidat pe Dan Paul, şeful brokerilor.

Autor: Roxana Pricop

28.01.2016, 00:03 156

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat ieri că a fost aprobată solicitarea Bursei de Valori Bucureşti de validare individuală a noilor membri ai consiliului de administraţie (CA), precum şi de autorizare a modificării autorizaţiei de funcţionare ca operator de piaţă ca urmare a modificării componenţei consiliului.

Pe 14 decembrie 2015, Lucian Anghel a fost ales pentru un nou mandat de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti. Rezultatul voturilor a venit după o AGA maraton de peste nouă ore, marcată de probleme tehnice în numărarea voturilor, dar şi de strânse negocieri purtate între acţionari.

Lucian Anghel, la cârma BVB din 2012, va conduce BVB alături de un CA format din: Otto E. Naegeli (BERD), Robert Pană (susţinut de Swiss Capital), Dan Paul (preşedintele Aso­ciaţiei Brokerilor), Cristi Micu (NBG Se­cu­rities), Valerian Io­nescu (director BCR), Gabriel Marica (preşe­dinte SSIF Romin­trade), Octavian Mol­nar (IFB Finwest) şi Radu Toia, fost mem­bru în conducerea SIF Transilvania.

Printre cei mai in­fluenţi acţionari ai BVB sunt investitorii instituţionali – băncile, fondurile de investiţii locale şi străine, şi SIF-urile, care deţin 21% din capitalul BVB, în condiţiile în care firmele de brokeraj şi-au pierdut din putere.

Mandatul noilor administratori ai BVB ar urma să înceapă din 31 ianuarie. Indemnizaţia unui administrator al BVB este de 3.700 de lei net pe lună, la care se adaugă şi bonsuri în acţiuni BVB.

Lucian Anghel şi-a început cariera de bancher în 1996, când avea 24 de ani. Din 2007 a ocupat poziţia de economist-şef şi director executiv al Direcţiei de strategie şi cercetare din BCR. A fost membru în boardul director al Erste Asset Management şi BCR Asset Management timp de cinci ani.

În anul 2011 a activat şi ca expert în cadrul Băncii Mondiale. Lucian Anghel ocupă şi funcţia de preşedinte al  BCR Locuinţe, una dintre cele două bănci din sistem care activează în domeniul de eco­nomisire-creditare.

Acţiunile BVB au stagnat în şedinţa de ieri până la o cotaţie de 26,3 lei/unitate.

Capi­talizarea societăţii BVB este de 201,8 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO