Burse - Fonduri mutuale

Nu este totul roz la Bursă: BET-FI a trecut printr-o lună aprilie 2018 care i-a adus o scădere de 3,5%

Nu este totul roz la Bursă: BET-FI a trecut printr-o...

Autor: Dan Grigore Ivan

03.05.2018, 00:07 636

BET-FI, indicele compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a scăzut cu peste 3,5% în luna aprilie şi a pă­truns astfel în teritoriul negativ la nivelul întregului an, fi­gu­rând cu o depreciere de aproximativ 1%. În 2017, BET-FI a fost campionul indicilor de la Bucureşti, după ce apre­cierea acestuia a fost de peste 30%.

A patra lună a anului s-a dovedit până acum cea mai dură cu indicele BET-FI, toate SIF-urile, respectiv cinci din şase emi­tenţi, afişând scăderi în această perioadă. Cea mai ma­re scă­dere a fost consemnată de SIF Moldova (SIF2), cu o depre­ciere de 8,95%, până la o capitalizare de 1,402 mld. lei (305 mil. euro), de asemnea cea mai mare dintre cele cinci SIF-uri.

Acţionarii SIF Moldova au votat de curând aprobarea schimbării numelui în First Romania Capital. De asemenea, acţionarii au fost de acord şi cu propunerea derulării unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii . A doua cea mai mare scădere din aprilie a fost înregistrată de SIF Banat-Crişana (SIF1), după ce acţiunile sale s-au depreciat cu 7,14%, până la o valoare de piaţă de 1,352 miliarde lei (294 milioane euro).

Fondul Proprietatea (FP) a făcut notă discordantă, iar în aprilie a reuţit o apreciere de 1,93%, în timp ce la nivelul întregului an 2018 afişează o apreciere de 10,19%, singura de altfel din componentele indicelui BET-FI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO