Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica a încheiat contracte de vânzare de energie angro în perioada 1-30 aprilie, cu Enel Energie şi E.ON Energie România, în valoare totală de 1,2 mld. lei

Nuclearelectrica a încheiat contracte de vânzare de...

Autor: Cristina Bellu

01.04.2022, 10:58 435

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti că a încheiat cu Societatea Enel Energie o anexă la un contract care prevede vânzarea de energie angro în valoare de 908,9 mil. lei, în perioada 1-30 aprilie 2022.

Contractul EFET nr. 1094/01.11.2019 a fost încheiat de către cele două societăţi pe Piaţa Centralizată cu Negociere Dublă Continuă a contractelor bilaterale (PC-OTC), administrată de OPCOM, operatorul pieţei de energie electrică şi de gaze naturale din România.

Nuclearelectrica menţionează în raportul publicat la bursă că valoarea actelor juridice, cumulat cu tranzacţiile încheiate anterior cu Societatea Enel Energie depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului 2020.

Tot vineri, Nuclearelectrica a anunţat că a încheiat cu Societatea E.ON Energie România o anexă la un contract care prevede vânzarea de energie angro în luna aprilie, în valoare de 292 mil. lei.

“Contractul EFET nr. 654/03.07.2018 a fost încheiat de către cele două societăţi pe Piaţa Centralizată cu Negociere Dublă Continuă a contractelor bilaterale (PC-OTC), administrată de OPCOM, operatorul pieţei de energie electrică şi de gaze naturale din România”, precizează anunţul companiei.

Nuclearelectrica este controlată în proporţie de 82,5% de statul român prin Ministerul Energiei şi are o capitalizare de 13,3 miliarde de lei.

Acţiunile SNN înregistrează o depreciere de 5,32% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 222 mil. lei.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO