• Leu / EUR4.9232
  • Leu / GBP5.6092
  • Leu / USD4.5644
Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica a intrat în cursa pentru businessul Enel în România şi i-ar putea aduce statului înapoi în portofoliu Electrica Dobrogea

Nuclearelectrica a intrat în cursa pentru businessul Enel în România şi i-ar putea aduce statului înapoi în portofoliu Electrica Dobrogea

Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelec­trica: Într-o lume în care piaţa energiei este din ce în ce mai nebună şi preţurile volatile, dar evident în scădere, încercăm să ne stabilizăm şi să obţinem nişte fluxuri prin diversificare. Foto: Răzvan Lupică

Autor: Radu Bostan

22.09.2014, 00:07 1148

Preluarea unei filiale de furnizare de la grupul italian Enel, aflat în proces de retragere din România, ar avea cel mai mare sens economic pentru Nuclearelectrica (SNN) care şi-ar asigura astfel o piaţă pentru energia produsă la Cernavodă, inclusiv de viitoarele Unităţi 3 şi 4. Compania ar putea prelua şi filiala „strategică“ de distribuţie Dobrogea, în locul grupului Electrica care ar risca să fie acuzat de poziţie dominantă pe piaţă în cazul unei achiziţii.

Nuclearelectrica a anunţat vineri pe bursă că „analizează oportunitatea rezultată din anunţul potenţialei vânzări a operaţiunilor Enel în România, fiind în prezent în stadiul de analiză preliminară a unei părţi din perimetrul tranzacţiei“. Compania a menţionat că nicio ofertă nu a fost înaintată către Enel. Anunţul făcut de companie i-a entuziasmat pe investitorii de pe bursă, iar acţiunile SNN au crescut cu 2,3%, până la o cotaţie de 8,73 lei/titlu în şedinţa de vineri.

Comunicatul a fost emis după ce miercuri reprezentanţii grupului italian s-au întâlnit la Roma cu ministrul român al energiei, Răz­van Nicolescu, şi şefii Nuclear­electrica (simbol bursier SNN) şi Electrica (EL).

„Într-o lume în care piaţa energiei este din ce în ce mai nebună şi preţurile volatile, dar evident în scădere, încercăm să ne stabilizăm şi să obţinem nişte fluxuri prin diversificare“, a declarat Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelec­trica, pentru ZF. Ea nu a dat detalii despre care din filialele Enel este vizată.

Preluarea activităţii de vânzare către consumatorii finali ar avea cea mai mare sinergie cu businessul de producţie al Nuclearelectrica.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9232
Diferență: 0,0467
Ieri: 4.9209
Azi: 4.5644
Diferență: -0,2426
Ieri: 4.5755
Azi: 5.6092
Diferență: 0,0981
Ieri: 5.6037
Azi: 4.9467
Diferență: 0,0668
Ieri: 4.9434