Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica ar putea vinde obligaţiuni la bursă pentru retehnologizarea Reactorului 1, investiţie de 1,5-2 mld. euro

Nuclearelectrica ar putea vinde obligaţiuni la bursă...

Autor: Liviu Popescu

03.04.2018, 00:05 811

♦ De la începutul anului acţiunile Nuclearelectrica au plus 13%, ceea ce ridică valoarea de piaţă a companiei la 530 mil. euro.

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, ar putea apela la un “mix” de atragere a resurselor financiare, precum credite bancare sau obligaţiuni, pentru retehnologizarea Reactorului 1 de la Cernavodă, investiţie evaluată de directorul general al companiei între 1,2 şi 1,5 miliarde de euro.

„Dacă face sens la momentul respectiv, vorbim de faza de planificare, se va termina în 2021, deci mai sunt trei ani, vom lua în considerare diverse instrumente de finanţare fie că vorbim de creditare, de emisiune de obligaţiuni sunt opţiuni pe care le avem pe masă şi le evaluăm în funcţie de fluctuaţia şi apetitul pieţei pentru astfel de proiecte”, spune Cosmin Ghiţă, şeful Nuclearelectrica, într-un interviu acordat Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO