Finanţe personale

Nuclearelectrica, cel mai performant emitent din BET, are un profit net de 225 mil. lei la nouă luni, plus 120%

14 nov 2017 Autor: Liviu Popescu

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă acţiune din componenţa indicelui bursier BET, a raportat un profit net de 225 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2017, plus 120% faţă de acelaşi interval de timp de anul trecut, în timp ce veniturile din exploatare s-au majorat cu 17%, la 1,4 mld. lei.

Ieri după anunţarea rezultatelor, acţiunile SNN se tranzacţionau la 7,65 lei. De la începutul anului acţiunile SNN au urcat cu 64%, evoluţie ajustată cu dividendele plătite de producătorul de energie nucleară.

Principalii factori care au stat la baza rezultatelor pe nouă luni sunt creşterea profitului operaţional (EBITDA) cu 38,5%, la 647 mil. lei, creşterea cantităţii de energie electrică produsă, respectiv vândută. Un alt factor care a stat la baza creşteii rezutlatelor financiare a constat şi în numărul mai redus de zile al opririi planificate a unei unităţi de la Cernavodă.

Preţul mediu ponderat pentru cantităţile de energie electrică a fost de 173,8 lei/MWh în primele nouă luni din 2017, plus 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2017

 
Cuvinte cheie:
Finante personale
, Nuclearelectrica
, BET
, profit
, actiuni
, bursa
, energie nucleara
, energie electrica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide