Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica creşte cu 3% pe Bursă după solicitarea acţionarului Fondului Proprietatea de distribuire de dividende

Nuclearelectrica creşte cu 3% pe Bursă după...

Autor: Liviu Popescu

14.11.2019, 00:02 224

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, se apreciau miercuri după-amiază cu până la 3% la Bursa de la Bucureşti, ca reacţie a investitorilor la solicitarea de dividende venită din partea Fondului Proprietatea, potrivit datelor publicate la Bursă.

Astfel Nuclearelectrica se poziţiona pe primul loc în topul aprecierilor din rândul acţiunilor indicelui principal BET. Spre comparaţie, indicele urca cu 0,2%. Fondul Proprietatea (simbol bursier SNN) solicită dividende de 513 milioane de lei de la Nuclearelectrica (SNN) din calitatea de acţionar minoritar, astfel că operatorul centralei nucleare de la Cernavodă a convocat acţionarii pentru 19 decembrie pentru a vota dividendele suplimentare din rezultatul reportat.

La preţurile curente de tranzacţionare, randamentul unui dividend solicitat de FP este de 12%, arată calculele realizate de ZF. De asemenea, compania de stat îşi va anunţa astăzi rezultatele financiare aferente primelor nouă luni din 2019, aşteptările analiştilor fiind pozitive. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO