Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica, depozit de 209 milioane de lei la EximBank. Compania ajunge la un total de 1,35 miliarde de lei

Nuclearelectrica, depozit de 209 milioane de lei la...

Autor: Eduard Ivanovici

08.02.2023, 00:00 787

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a informat piaţa de capital cu privire la constituirea unui depozit la termen, fără prelungire, la Exim Bank. Dobânda anuală este de 7,5% pe an, suma depusă ajungând la 209 milioane de lei, arată un raport publicat marţi la Bursa de Valori Bucureşti.

Data de 7 august 2023 reprezintă scadenţa. La începutul lunii februarie, compania deţinută majoritar de statul român prin Ministerul Energiei are constituite depozite la Exim Bank în valoare totală de 1,35 mld. lei, sumă care depăşeşte „5% din valoarea activelor nete ale Nuclearelectrica, precum şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale”, reiese din raport.

Pe 15 februarie, acţionarii societăţii cu 13,3 mld. lei capitalizare vor vota bugetul de venituri şi cheltuieli din acest an. Nuclearelectrica şi-a bugetat venituri de 7,6 mld. lei şi un profit brut de 1,8 miliarde de lei. Compania va publica rezultatele financiare preliminare de anul trecut pe 24 februarie. În ultimul an, acţiunile SNN s-au depreciat cu 5%, pe fondul unor tranzacţii de 386 mil. lei, potrivit BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels