Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica depune 82 de milioane de lei la CEC Bank. Dobânda, la 3,9% pe an

Nuclearelectrica depune 82 de milioane de lei la CEC...

Autor: Eduard Ivanovici

16.02.2022, 18:15 354

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (SNN) a anunţat miercuri, 16 februarie, la Bursa de Valori Bucureşti că, in baza ordinului de constituire a unui depozit cu rata dobânzii negociată, a depus 81,36 de milioane de lei la CEC Bank, cu data de maturitate la 22 iunie 2022 şi o rată procentuală a dobânzii de 3,9% pe an.

 
Societatea deţinută majoritar de statul român are depozite la CEC Bank în valoare cumulată de 543 de milioane de lei, sumă care depaşeşte 5% din valoarea activelor nete ale SNN şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale, potrivit unui document publicat la BVB.
 
Nuclearelectrica a depus anterior 280 de milioane de lei la Banca Românească, cu scadenţă la 22 iunie şi dobândă de 3,5% pe an, respectiv 120 de milioane de lei la Eximbank, banca de import-export a României.
 
Recent, societatea de brokeraj BT Capital Partners scria că SNN ar putea fi promovată în structura indicilor FTSE Russell de la categoria Small Cap la Mid Cap. Nuclearelectrica are o capitalizare de circa 13,7 miliarde de lei şi este controlată în proproţie de 82,5% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
 
Acţiunile SNN s-au apreciat cu 96% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 97,55 milioane de lei. 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO