Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica încheie două contracte de 930.000 de lei cu ANM şi Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti

Nuclearelectrica încheie două contracte de 930.000 de...

Autor: Liviu Popescu

08.01.2018, 00:00 189

 Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă companie din indicele de referinţă BET, a încheiat cu Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară - Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti două contracte în valoare totală de aproximativ 930.000 de lei, se arată într-un raport publicat vineri la bursă.

În ultima şedinţă a săptămânii acţiunile SNN au urcat cu 0,7%, la 7,55 lei. Contractul încheiat cu ANM este pentru servicii de prognoză/diagonză şi avertizare meteorologică pentru zona CNE Cernavodă/Dobrogea şi de supraveghere staţii fixe de prelevare probe de aer (CAS). Cel de-al doilea contract, cel încheiat cu Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti, este pentru servicii de efectuare a măsurătorilor conţinutului de deşeuri radioactive (C-14 şi Sr90) din efluenţii lichizi de la centrala nucleară Cernavodă. Nuclearelectrica are 2,3 mld. lei capitalizare, iar în 2017 acţiunile sale s-au apreciat cu 64%, evoluţie care ţine cont de dividende plătite de compania de stat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO