Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica îşi majorează capitalul cu 50 mil. euro. Acţionarii mici trebuie să cumpere acţiuni la un preţ cu 25% peste cel din piaţă

Nuclearelectrica îşi majorează capitalul cu 50 mil....

Autor: Radu Bostan

04.09.2014, 19:43 885

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) alături de ceilalţi acţionari minoritari ai Nuclearelectrica (simbol SNN) trebuie să participe cu circa 45 milioane de lei în cadrul unei majorări de capital de peste 241 milioane de lei propusă de producătorul de energie pentru ca deţinerea să nu le fie diluată în favoarea statului.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Pentru a evita reducerea cotei de participaţie la capitalul companiei, acţionarii minoritari vor avea dreptul să cumpere, proporţional cu cota de par­ticipaţie curentă, un număr de 4,52 milioane de ac­ţiuni noi. Subscrierea se va face la un preţ de 10 lei pe titlu, valoare care este cu 25% mai mare decât cotaţia actuală a titlurilor SNN pe bursa de la Bucureşti, de circa 7,95 lei pe unitate. Preţul ac­ţiu­nilor Nuclearelectrica a scăzut cu 31% de la lis­tarea pe bursă în noiembrie anul trecut, iar com­pa­nia a pierdut un miliard de lei din valoarea de piaţă.

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro