Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica revine la profiturile mici de pe vremea pieţei reglementate

Nuclearelectrica revine la profiturile mici de pe vremea...

Autor: Radu Bostan

07.07.2015, 00:06 1051
Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), operatorul centralei de la Cernavodă, estimează că va încheia anul acesta cu cel mai slab rezultat din ultimii trei ani, din cauza preţului mic de vânzare al energiei şi a cheltuielilor mai mari cu mentenanţa.
 
Producătorul de energie ar urma să revină astfel la profilul de profitabilitate redusă de dinaintea liberalizării pieţei, când era obligată de autoritatea de reglementare (ANRE) să vândă cea mai mare parte din producţia de electricitate pe piaţa reglementată, la preţuri inferioare celor de pe piaţa liberă.
 
Nuclearelectrica şi-a calculat pentru acest an un profit net de 38 milioane de lei, cu 72% mai mic decât rezultatul de 133 milioane de lei obţinut în 2014, potrivit bugetului aprobat de Ministerul Energiei. Veniturile din exploatare ar urma să se reducă cu 2,6%, la 1,76 miliarde de lei, dar cheltuielile de exploatare sunt previzionate să crească cu 3,3%, la 1,69 miliarde de lei, astfel că producătorul de energie anticipează scăderea profitului operaţional (EBIT) cu 42%, până la 74 milioane de lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO