Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica semnează un contract de 91 de milioane de lei cu General Electric pentru înlocuirea unui sistem de control

Nuclearelectrica operează centrala de la Cernavodă care asigură 20% din necesarul de energie la nivel naţional

Nuclearelectrica operează centrala de la Cernavodă care asigură 20% din necesarul de energie la nivel naţional

Autor: Andrei Cîrchelan

03.10.2014, 00:06 719
Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), companie controlată de stat, a semnat un contract de 91,25 milioane de lei (26,7 mil. dolari) cu compania americană General Electric pentru înlocuirea unui sistem de control al Unităţii 1 din centrala de la Cernavodă, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
 
Anunţul de atribuire publicat în SEAP arată că General Electric a fost considerat singurul ofertant capabil să ofere serviciile solicitate de Nuclearelectrica. Ca atare, lucrările au fost atribuite prin negociere şi se referă la înlocuirea sistemului de control excitaţie al generatorului electric de la Unitatea 1, cu un sistem de generaţie nouă.
 
Compania, listată pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), este controlată în proporţie de peste 81% de statul român, prin Ministerul Economiei. Nuclear­elec­trica asigură în prezent 20% din consumul naţional de energie şi este interesată de o posibilă achiziţie a unor active deţinute de grupul italian Enel în România. Intrarea Nuclearelectrica în cursa pentru achiziţia diviziilor Enel a alimentat o creştere puternică a acţiunilor în primele săptămâni ale lunii septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO