Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica şi Romgaz intră în indicele BET, ies Biofarm şi Carpatica

Nuclearelectrica şi Romgaz intră în indicele BET, ies...

Autor: Roxana Pricop

04.12.2013, 10:37 802

Acţiunile companiilor Romgaz (simbol SNG) şi ale Nuclearelectrica (SNN) au fost incluse in indicii BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de companii, BET-BK şi, automat, în indicele BET-C, ce reflectă evoluţia tututor acţiunilor tranzacţionate pe piaţa principală a bursei.

Factorii de rebalansare a indicilor - factorul de free float, factorul de reprezentare şi factorul de corectie a preţului, vor fi determinaţi pe baza numărului de acţiuni şi preţurilor de închidere înregistrate la finalul şedinţei de tranzacţionare din 13 decembrie 2013 şi vor intra în vigoare începând cu data de 23 decembrie 2013.

Ca urmare a includerii acţiunilor Romgaz şi Nuclearelectrica, se vor exclude din indici acţiunile Biofarm şi Banca Comerciala Carpatica din BET, precum şi actiunile Zentiva şi Oil Terminal din BET-XT.

"Includerea companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica în indicele de referinţă avut la baza lichiditatea acestora. Includerea în indice va susţine în viitor, la rândul său, lichiditatea acestor active, îmbunătăţind evaluările acestora prin mecanismul de descoperire a preţului, care este gestionat în mod corespunzator. Sunt sigur ca investitorii internationali şi locali vor aprecia aceasta decizie şi le va întări convingerea că cea mai bună şi singură piaţă pentru companiile româneşti este piaţa de capital din România." a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO