Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica, singura companie din prima ligă bursieră pe verde marţi după-amiaza, într-o mare de roşu: plus 5%

Nuclearelectrica, singura companie din prima ligă...

Autor: Tibi Oprea

20.11.2018, 14:21 491

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, este la ora redactării acestei ştiri singura companie din prima ligă bursieră care se tranzacţionează pe plus, cu o creştere de aproape 5%. Rulajul de tranzacţionare pe acest emitent este de 3,7 milioane de lei. Spre comparaţie, indicele BET înregistrează un scădere de 0,3%. Cea mai abruptă scădere din indicele BET o înregistrează titlurile Sfera Franchise Group (-3,64%).

Evoluţia SNN vine după ce societatea naţională a anunţat luni la închiderea bursei că acţionarul majoritar, respectiv statul român, prin Ministerul Energiei, a solicitat o suplimentare a dividendelor anunţate iniţial. Cum preţul acţiunilor a urcat astăzi, şi randamentul noilor dividende propuse de companie acţionarilor a înregistrat o uşoară scădere, de la 19% cât era luni seară la circa 18% în prezent.

Nuclearelectrica, companie cu o capitalizare de 2,5 miliarde de lei, este deţinută în proporţie de 82,49% de către statul român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO