Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica se tranzacţionează luni la bursă la maximul din 2014 încoace. Investitorii, impulsionaţi de solicitarea Fondului Proprietatea de alocare a circa 438 mil. lei ca dividende, ceea ce urcă randamentul la 28%

Nuclearelectrica se tranzacţionează luni la bursă la...

Autor: Liviu Popescu

08.04.2019, 15:20 727

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, se tranzacţionează luni la maximul din 2014 încoace, investitorii find impulsionaţi de solicitarea Fondul Proprietatea, acţionar cu 7,5% din capitalul social al companiei de stat, de alocarea a 438 mil. lei ca dividende suplimentare.

Nuclearelectrica propune 378 mil. lei dividende din profitul net pe 2018, însă FP vrea repartizări suplimentare, separate de cele din rezultatul net.

Randamentul celor două runde de dividende este de 28% raportat la preţurile de tranzacţionare de vineri, însă statul, în calitate de acţionar majoritar, va avea ultimul cuvânt de spus.

Brokerii consideră că propunerea FP are şanse mici de a trece de votul acţionarilor.

Nuclearelectrica (SNN), unicul producător de energie nucleară din România, a înregistrat un profit net de 391 milioane de lei în 2018, în creştere cu 27% faţă de anul precedent, şi venituri din exploatare de 2,2 miliarde de lei, plus 12,7% faţă de anul precedent, potrivit datelor companiei.

Profitul operaţional (EBITDA) s-a majorat cu 18%, la circa 1,1 mld. lei, în timp ce EBIT a crescut cu 42%, la 535 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO