Burse - Fonduri mutuale

​Nuclearelectrica: Unitatea 1 CNE Cernavodă intră în programul de oprire planificată începând cu 20 iunie. Oprirea fusese amânată pe fondul pandemiei

​Nuclearelectrica: Unitatea 1 CNE Cernavodă intră în...

Autor: Tibi Oprea

18.06.2020, 18:18 229

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a anunţat joi la Bursă că, începând cu 20 iunie 2020, Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată, desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional având loc la ora 11:00.

„Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare. Decizia de intrare în oprire planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă a fost amânată faţă de perioada iniţială prevăzută pentru acest proiect, pe fondul contextului internaţional generat de pandemia de COVID-19 coroborat cu măsurile aferente Planului de protecţie a personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuităţii operării şi producţiei. Decizia intrării în programul de oprire planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă începând cu data de 20 iunie a fost adoptată de Consiliul de Administraţie al SNN întrunit în sedinţă în data de 8 mai 2020, în baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unităţii 1”, transmite Nuclearelectrica.

Compania cu 4,7 miliarde de lei capitalizare este controlată în proporţie de 82,5% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. De la începutul anului, acţiunile SNN se tranzacţionează în creştere cu 8,8%, pe fondul unui rulaj de 210,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO