Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica vinde energie de 795 mil. lei către Enel Energie Muntenia în 2022. Către RCS&RDS, compania de stat vinde energie de 360 mil. lei în următorii doi ani

Nuclearelectrica vinde energie de 795 mil. lei către...

Autor: Roxana Rosu

23.12.2021, 00:00 389

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că a semnat un contract de 795 mil. lei pentru vânzarea de energie către Enel Energie Muntenia în cursul anului 2022.

Acordul a fost semnat în 21 decembrie şi este valabil pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2022. Contractul a fost încheiat pe piaţa centralizată a contractelor bilaterale de energie electrică – modalitatea de tranzacţionare PCCB-LE-flex, administrată de operatorul pieţei de energie electrică şi de gaze naturale din România (O.P.C.O.M.).

Operatorul centralei de la Cernavodă menţionează în raportul publicat la bursă că valoarea actelor juridice, cumulat cu tranzacţiile încheiate cu Enel Energie Muntenia, depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO