Finanţe personale

Numai 15.500 investitori au tranzacţionat activ la bursă în S1, faţă de 22.000 în S2/2016

21 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

Numărul cumulat al conturilor de clienţi activi, adică aceia care au derulat cel puţin o tranzacţie în ultimele şase luni, era de 15.550 de conturi la finele lunii iunie, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Un investitor poate avea simultan conturi deschise la mai mulţi intermediari ceea ce înseamnă că cel puţin 15.550 de investitori au intrat la tranzacţionare la bursa românească în primele şase luni ale anului. Spre compara­ţie, la finele anului 2016 numărul cumulat al conturilor de clienţi activi, adică cei care au realizat tranzacţii la BVB în semestrul doi din 2016, era de circa 22.000.

Numărul ridicat de atunci poate fi pus pe seama listării MedLife (M), prima reţea privată de sănătate de la BVB, care a „dezmorţit“ peisajul bursier al companiilor private după o pauză de circa opt ani, adică de la succesul Teraplast Bistriţa. De atunci şi până la finele lunii iunie la BVB s-au listat două companii private: Digi Communications şi AAGES Târgu-Mureş.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Finante personale
, BVB
, investitori
, tranzactionare
, conturi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide