Finanţe personale

Numărul investitorilor în fonduri de acţiuni este la maximul ultimilor doi ani

18 oct 2017 Autor: Liviu Popescu

Numărul investitorilor în fonduri locale de acţiuni era la finele lunii august de 9.700, maximul ultimilor doi ani, în timp ce numărul investitorilor în fonduri de obligaţiuni era de 148.500, minus 3% faţă de august 2016, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management, administrator cu active în gestionare de circa 670 mil. lei, spune că oamenii au început să se îndrepte din în ce mai mult şi către fonduri de acţiuni sau fonduri cu componenţa de acţiuni şi prin prisma unui câştig potenţial semnificativ mai mare pe care îl pot obţine. Totodată, este posibil să fie vorba şi de investitori care au mai investit în fonduri şi se află în următoarea lor etapă, cea de diversificare, adaugă el.

„Realitatea este că randamentele istorice vând, fie că ne place sau nu. Vânzarea însă este corectă, investitorii fiind edu­caţi financiar şi fiind conştienţi că randamentele po­tenţiale superioare nu pot fi obţinute decât cu asumarea unor riscuri mai mari“, spune Dragoş Manolescu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2017

 
Cuvinte cheie:
bursa
, investitori
, fonduri de actiuni
, randamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide