Nvidia stârneşte invidia chiar şi superstarurilor bursiere: în ultimii cinci, acţiunile companiei americane au urcat de 16 ori

21 aug 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Acţiunile Nvidia, unul dintre cele mai mari nume din industria semiconductorilor, s-au apreciat de 16 ori în ultimii cinci ani în contextul în care plăcile video produse de companie sunt utilizate la minarea monedei bitcoin.

Compania a ajuns la o valoare de piaţă de 150 miliarde de dolari. Acţiunile Nvidia au scăzut vineri cu 5% după ce producătorul american a anunţat că în următorul trimestru nu se poate baza pe încasările puternice din zona minării de criptomonede, nefiind optimist cu privire la viitorul acestei surse de venit, dată fiind situaţia actuală a pieţei monedelor virtuale, ceea ce duce la o scădere a cererii de plăci video.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2018

 
Cuvinte cheie:
Nvidia
, companie
, actiuni
, americane
, urcare
, video
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide