Burse - Fonduri mutuale

O acţiune austriacă, povestea de succes a lunii noiembrie la Bursa de la Bucureşti: Erste Bank, cea mai performantă investiţie, cu un raliu de 41%

O acţiune austriacă, povestea de succes a lunii...

Autor: Liviu Popescu

10.12.2020, 17:15 1035

♦ La Viena, randamentul în euro este de 40% pentru Erste Bank ♦ ROTX, indice bursier la care Erste Bank are cea mai mare pondere, creştere de 15%.

Cu un randament de 41% pe parcursul lunii noiembrie, acţiunile Erste Bank (sim­bol bursier EBS) s-au poziţionat pe primul loc în clasamentul celor mai mari creşteri de la bursa românească, evoluţia fiind de­terminată de votul acţionarilor cu privire la repartizarea unui dividend condiţionat, dar şi de revenirea sectorului bancar european.

Spre comparaţie, indicele BET s-a apreciat cu 9% în noiembrie, a doua cea mai mare creştere lunară din februarie 2019 încoace, iar ROTX – din cadrul că­ruia Erste Bank are cea mai mare pondere – a urcat cu 15%. Aşadar, Erste Bank a urcat de aproape trei ori mai repede ca piaţa în noiembrie 2020, de la 85,28 lei pe acţiune la 120,5 lei. Lichiditatea pe acest emitent a fost de 75 mi­lioane de lei în luna noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO