Burse - Fonduri mutuale

O altă investiţie a fraţilor Pavăl de la Dedeman pe bursa de la Bucureşti: intră în acţionariatul Antibiotice Iaşi cu un plasament de 1 mil. lei

O altă investiţie a fraţilor Pavăl de la Dedeman pe...

Autor: Liviu Popescu

17.08.2019, 10:30 14422

Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj şi cea mai puternică afacere antreprenorială din România, a intrat în acţionariatul Antibiotice Iaşi (ATB), principalul producător de medicamente generice din România, cu o participaţie de 0,333%, potrivit raportului semestrial al ATB publicat joi la bursă.

Cel mai probabil investiţia a fost realizată în primul semestru din 2019 în contextul în care în raportul ATB pe 2018 nu se menţionează că Dedeman este acţionar. La preţurile curente de tranzacţionare, investiţia Dedeman la Antibiotice este de circa 1,1 milioane de lei, potrivit calculelor ZF.

Patru din cele mai mari cinci investiţii la bursa de la Bucureşti ale fraţilor Pavăl, proprietarii Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială din România, evaluată la circa 2 mld. euro, sunt în acţiuni ale indicelui principal BET, potrivit calculelor ZF pe baza datelor BVB. Dedeman este acţionar la Alro Slatina, Cemacon Cluj, Transelectrica, Conpet Ploieşti şi Electrica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO