O bursă volatilă: indicele BET-FI a rezistat cel mai bine dintre indicii de la Bucureşti

28 mai 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Indicele BET-FI, compus din Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, a afişat la sfârşitul săptămânii trecute, una dintre cele mai dure din acest an pentru piaţa de la Bucureşti, o scădere de 0,66%, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei locale, a căzut cu 1,74%, scăderile fiind conduse de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi OMV Petrom (SNP), la ultima dintre acestea corespunzând şi cu data ex-dividend.

Cel mai puternic lovit indice de la Bucureşti a fost BET-NG, instrumentul ce reuneşte cele mai importante companii energetice de pe bursa locală, cu o depreciere de 2,84%.

Perioada ex-dividend şi discuţiile privind viitorul pilonului II de pensii au aruncat piaţa de la Bucureşti în zona negativă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.05.2018

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, bet
, indicele bet
, bursa
, indici
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide