O companie de brokeraj introduce în proiectul de vânzare a 20% din Hidroelectrica de către Fondul Proprietatea numele Verbund şi RusHydro

30 nov 2017 Autor: Liviu Popescu

Fondul Proprietatea a scos la vânzare participaţia de 20% din Hidroelectrica, deţinere evaluată la 3,3 mld. lei.

Analiştii companiei de brokeraj Concorde introduc în raportul lunar despre Fondul Proprietatea următoarea fra­ză cu privire la vânzarea a 20% din Hidroelectrica de către fond: „Deoarece sectorul energetic are o poziţie stra­te­gică naţională pentru guvern, ar fi profund regretabil pen­tru guvern dacă investitori strategici cum ar fi RusHydro (Rusia) sau Verbund (Austria) achiziţionează pachetul de 20% al fon­dului“. Pe piaţa din România nu s-a vehiculat până acum niciun nume cu privire la cine ar putea prelua participaţia de 3,3 mld. lei a Fondului Proprietatea la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România. Decizia de a vinde participaţia de 20% îi aparţine Fondului Proprietatea. Raportul este semnat de Daniel Tunkli, senior analist al companiei de brokeraj. Contactat de ZF, Tunkli susţine că aceste companii sunt doar exemple şi nu deţine informaţii potrivit cărora Verbund sau RudHydro ar negocia pachetul de 3,3 mld. lei la Hidroelectrica. În luna septembrie Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti după Banca Transilvania, a anunţat că analizează strategic opţiunile sale privind participaţia pe care o deţine la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România. Fondul a numit Citigroup şi UBS consultanţi financiari pentru această tranzacţie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.11.2017

 
Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, proprietate
, hidroelectrica
, vanzare
, brokeraj
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide