Burse - Fonduri mutuale

O companie de stat este cea mai generoasă cu investitorii de la bursă. 6 din cele mai căutate 25 zic pas dividendelor

Finanţe personale

O companie de stat este cea mai generoasă cu...

Autor: Liviu Popescu

27.03.2019, 00:07 2039

Romgaz (SNG), unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de gaze naturale din România şi cea mai valoroasă companie de stat de la bursă, intenţionează să-şi remunereze acţionarii cu dividende cu un randament de 13,3% din rezultatul pe 2018, ceea ce înseamnă că emitentul de stat prezintă cel mai ridicat randament din rândul celor 25 de acţiuni care intră în structura indicelui BET-XT, potrivit datelor agregate de ZF.

Pe locul doi se poziţionează tot o companie de stat, respectiv Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, cu o propunere de dividende care poartă un randament brut de 12,9%. Podiumul este completat de BRD, cu un randament de 12,8%. 

„După ce şi Romgaz a publicat propunerea de dividend, la nivelul preţurilor din închiderea din 22 martie 2019, avem patru companii incluse în BET-XT care au un randament al dividendului de peste 10%“, se arată într-un raport al brokerilor de la Prime Transaction.

Fondul Proprietatea este al patrulea emitent care intenţionează să-şi remunereze investitorii cu un randament mai mare de 10%, despre care brokerii spun că este cel mai ridicat de la listarea emitentului, din 2011 încoace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO