Burse - Fonduri mutuale

O lună de creşteri a dus bursa la maximul ultimului an şi jumătate

O lună de creşteri a dus bursa la maximul ultimului an şi jumătate

Autor: Adrian Cojocar

07.01.2013, 00:07 1453

Bursa de la Bucureşti a avut parte în ultimele săptămâni de cea mai puternică creştere din ultimii doi ani, în decurs de mai puţin de o lună cotaţiile depăşind maximele atinse în primăvara anului trecut. Indicele BET a urcat cu 15% şi a atins maximul din ultimul an şi jumătate.

Brokerii şi analiştii spun că dispariţia incertitudinilor legate de alegerile care au avut loc la finele anului trecut atât pe plan local, cât şi în Statele Unite a readus optimismul investitorilor.

"Peste tot în lume au crescut bursele după alegeri. În ultima perioadă au fost intrări de bani pe aproape toate pieţele, dar mai ales pe cele emergente plus că acţiunile au fost şi încă sunt în mare majoritate foarte ieftine", spune Ovidiu Fer, analist la casa de brokeraj cehă Wood & Co.

Acţiunile bancare au înregistrat printre cele mai mari creşteri, titlurile BRD şi Banca Transilvania (simbol bursier TLV) aducând un câştig de 21,9% şi respectiv 19,8% în ultima lună, în timp ce titlurile Transelectrica (TEL) s-au apreciat cu 25%, susţinute şi de o decizie recentă a ANRE privind majorarea tarifelor de transport.

AFACERI DE LA ZERO