Finanţe personale

O nouă companie vine la bursă: Electrogrup pregăteşte listarea pentru 2018

15 dec 2017 Autor: Simona Tatu

Alina Pop, direc­torul general al Electro­grup

Electrogrup, grup constructor şi de­ţi­nător de infrastructură energetică, telecom şi civilă, controlat în mod egal de fraţii Teofil şi Simion Mureşan, anunţă că ia în cal­cul listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru anul viitor.

„Anul viitor luăm în con­si­derare lansarea unei IPO (ofer­tă publică iniţală - n. red.) la Bursa de Valori Bu­cu­reşti. Sperăm ca Bursa de la Bu­cu­reşti să ne sprijine şi să ne fie alături în acest pro­ces“, spune Alina Pop, direc­to­rul general al Electro­grup, pre­zen­tă în cadrul unui eve­ni­ment orga­nizat ieri la sediul BVB.

De asemenea, tot pentru anul vi­itor, compania pregăteşte înfiinţarea unui holding care să administreze toate cele cinci entităţi ale businessului.

Grupul Electrogrup, care are peste 700 de angajaţi, va încheia anul 2017 cu o cifră de afaceri de 110 mil. euro şi un profit operaţional EBITDA de 20 de milioane de euro, plus 25% şi res­pec­tiv 20% faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte rezul­tatele fi­nanciare pentru anul viitor, compania îşi propune creşterea cifrei de afaceri cu 35% şi cu 22% a EBITDA.

„Motoarele de creştere sunt continuarea extinderii în afara Româ­niei a ser­viciilor de construcţie de in­fra­structură, investiţiile în infra­struc­trura pro­prie şi vom continua procesul de M&A acolo unde vor fi sinergii potrivite.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.12.2017

 
Cuvinte cheie:
bursa
, BVB
, listare
, Electrogrup
, Alina Pop
, IPO
, Teofil şi Simion Mureşan
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide