Burse - Fonduri mutuale

​O nouă companie vrea să se listeze la Bucureşti: SafeTech Innovations. “Suntem activi într-un sector foarte atractiv, şi anume securitatea cibernetică”

​O nouă companie vrea să se listeze la Bucureşti:...

Autor: Tibi Oprea

17.01.2019, 15:30 893

SafeTech, companie care activează în domeniul securităţii cibernetice, cu afaceri de 8 de milioane de lei în 2017, intenţionează să se listeze la Bursa de la Bucureşti pe sistemul alternativ AeRo pentru dezvoltarea business-ului. Este prima companie care anunţă pe 2019 listarea la Bucureşti şi, surprinzător, într-un context destul de neprietenos cu piaţa de capital pe fondul Ordonanţei 114.

"Credem că Safetech Innovations are o poveste antreprenorială frumoasă, care ar putea fi bine primită de investitorii locali - afacerea noastră a crescut dar s-a şi schimbat în ultimii ani şi s-a dovedit a fi rezistentă în faţa testului timpului”, precizează compania la solicitarea ZF.

SafeTech a încheiat anul 2017 cu afaceri de 8,1 milioane de lei şi un profit net de 530.000 de lei, de aproape 12 ori mai mare faţă de anul precendent. Compania are 23 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

“Suntem activi într-un sector foarte atractiv, şi anume securitatea cibernetică, care a crescut în ultimii ani şi care oferă multe oportunităţi de dezvoltare. Vedem beneficiile care ar rezulta din listarea companiei noastre pe AeRO, dar înţelegem, de asemenea, că trebuie să ascultăm piaţa atunci când vine vorba de evaluarea propusă şi să vedem dacă există o corespondenţă între cerere şi ofertă. Astfel, nu am efectuat încă paşi formali în această direcţie şi suntem încă la stadiul de consultare cu consilierii noştri, dar nu excludem această opţiune pe termen mediu”, spun reprezentanţii companiei.

Acţionarii SafeTech spun că scopul lor nu este să iasă din companie, ci să strângă capital pentru creştere care să le permită să dezvolte Safetech Innovations.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO