Burse - Fonduri mutuale

O nouă tranzacţie pe piaţa serviciilor medicale: Grupul MedLife preia pachetul majoritar la policlinica Profilaxis din Timişoara, care va fi integrată sub brandul Sfânta Maria

O nouă tranzacţie pe piaţa serviciilor medicale:...

Autor: Roxana Rosu

29.06.2022, 14:31 3657

Grupul medical MedLife a achiziţionat pachetul majoritar de 80% din acţiunile companiei M-Profilaxis, care deţine o policlinică în Timisoara, unitatea urmând să fie integrată sub brandul Sfânta Maria.

Profilaxis Timisoara are o experienta de aproape 25 de ani pe piata locala si este unul dintre cei mai cunoscuti operatori medicali din oraş, cu peste 25 de specialităţi şi o echipă de 50 de medici proprii si colaboratori.

„Continuam planurile noastre strategice de extindere a retelei Sfanta Maria, al doilea brand parte din grupul MedLife, care are in focus pacientii ce isi doresc sa acceseze in mod special servicii in regim CAS. Reteaua Sfanta Maria are deja o acoperire buna in capitala si in regiunea centrala si de est, iar odata cu noua tranzactie, reusim sa fim mai aproape de pacientii din zona de vest a tarii si sa le oferim servicii de diagnostic si tratament la cele mai bune standarde”, a declarat Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group.

Brandul medical Sfanta Maria a fost lansat in urma cu 5 ani si are peste 60 de unitati medicale proprii, care au rezultat in urma proiectelor de achizitie si a dezvoltarilor organice, dupa cum urmeaza: 15 clinici, in Bucuresti, Bacau, Galati, Magurele, Iasi si Sibiu, 11 laboratoare, in Bucuresti, Braila, Bacau si Galati, precum si peste 30 de puncte de recoltare.

„Sub brandul Sfanta Maria operam cea mai extinsa retea de medici de familie si specialisti in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, oferind acces la servicii medicale de calitate, decontate, pentru 500.000 de pacienti anual. In reteaua Sfanta Maria, punem la dispozitia pacientilor cea mai complexa paleta de servicii medicale acoperite de asigurarea publica din piata: spitalizare de zi, analize medicale, ecografie, radiologie, recuperare medicala, kinetoterapie si multe altele”, a declarat Cristian Sas, Directorul Executiv al Retelei Sfanta Maria.

MedLife a raportat o cifră de afaceri pro-forma consolidată de 332 mil. euro în 2021, în creştere cu 51% faţă de anul anterior şi anunţă că are planuri de achiziţii şi dezvoltare de 120 mil. euro, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Profitul net al companiei aproape s-a dublat în perioada menţionată până la 123 mil. lei, în creştere cu 93%.

Medlife SA, companie listată la bursa din Bucureşti, are o capitalizare de 2,9 miliarde lei, principalii acţionari fiind Mihai Marcu, cu 15,4%, Mihaela Cristescu, cu 14%, Nicolae Marcu, 10,5%, şi Fondul de Pensii NN, 12,8%.


 

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO