Burse - Fonduri mutuale

O singură companie din 25 cele mai căutate de investitorii de la bursă, pe minus la nouă luni din 2018

Finanţe personale

O singură companie din 25 cele mai căutate de...

Autor: Liviu Popescu

29.11.2018, 00:07 886

Alumil Rom Industry (ALU), furnizor de profiluri de tâm­plărie din aluminiu listat pe segmentul principal de la Bu­cu­reşti, este singura companie din cele 25 ale căror ac­ţiuni intră în structura indicelui BET-XT, care a raportat pierderi pentru primele nouă luni din 2018, potrivit datelor pre­lucrate de BT Equity Research.

În primăvara anului 2018, compania îşi recompensa in­ves­titorii cu cel mai ridicat randament al dividendelor de la bur­să, de circa 22%, însă rezultatele la nouă luni i-au surprins ne­plăcut pe aceştia în contextul unei pierderi de 620.000 de lei fa­ţă de un profit net de 3,6 mil. lei în primele nouă luni din 2017.

De la începutul anului şi până la finele lunii septembrie Alumil a livrat investitorilor un randament de 3,2%, ajustat cu dividendul-mamut plătit din profitul pe 2017. Capitalizarea companiei a scăzut de la 34,5 mil. lei la 22,7 mil. lei, respectiv minus 34%, cel mai abrupt declin din structura celor 25 de acţiuni ale indicelui.

Indicele BET-XT este catalogat de unii analişti ca fiind mai reprezentativ pentru evoluţia bursei de la Bucureşti faţă de cel principal BET întrucât cuprinde o plajă mai largă de emitenţi, din diferite sectoare de activitate, chiar şi societăţi de investiţii financiare (SIF-uri).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO