Burse - Fonduri mutuale

O societate la care Vrancart este acţionar primeşte un ajutor de stat de 40 mil. lei pentru un proiect de reciclare a deşeurilor. Acţiunile urcă cu aproape 4%

O societate la care Vrancart este acţionar primeşte un...

Autor: Roxana Rosu

11.01.2021, 11:17 842

Vrancart Adjud, producător de carton ondulat şi hârtie igienică controlat de SIF Banat-Crişana şi Pavăl Holding, a primit la finele anului trecut aprobarea pentru un ajutor de stat de 40 milioane lei pentru investiţii într-un proiect de reciclare a deşeurilor.

Fondurile au fost alocate firmei Vrancart Recycling, la care Vrancart este unic acţionar.

De asemenea, producătorul român anunţă că la finele anului 2020 a fost infiintată societatea ECOREP GROUP S.A., care are ca obiect de activitate implementarea obligaţiilor privind răspunderea extinsă a producătorului, la care Vrancart este actionar majoritar, alături de ROM PAPER S.R.L., DEDEMAN S.R.L., SOMPLAST S.A. si I.A.M.U. S.A.

Vrancart a încheiat primele nouă luni din 2020 cu un profit net de 10,1 milioane de lei, în scădere cu 34,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, la afaceri de 207,9 milioane de lei, minus 7,7%.

Vrancart Adjud este controlată în proporţie de 75% de SIF Banat-Crişana, în timp ce Paval Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl, proprietarii Dedeman, are o participaţie de 16,9%, arată datele BVB.

În ultimul an, acţiunile VNC s-au aprecait cu 8,3%, după tranzacţii de 30 milioane lei.  Compania are 169 de milioane de lei capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO