Burse - Fonduri mutuale

O tranzacţie de aproape 4% cu acţiuni ale Braiconf Brăilă, dezmorţeşte compania la bursa de la Bucureşti: cea mai bună lichiditate din ultimii opt ani

O tranzacţie de aproape 4% cu acţiuni ale Braiconf...

Autor: Liviu Popescu

08.09.2020, 13:39 515

La ora 12:27 în sistemul bursei de la Bucureşti a fost înregistrată o tranzacţie de 1,7 milioane de acţiuni ale producătorului de materiale textile Braiconf Brăila (BRCR), ceea ce înseamnă că 3,8% din compania a schimbat marţi proprietarii.

Tranzacţia a fost încheiată la preţul de 0,41 lei pe acţiune, în creştere cu 2,5% faţă de cel de tranzacţionare din şedinţa precedentă, adică o valaore totală de 697.000 de lei, arată datele publicate la bursă.

Potrivit informaţiilor ZF, lichiditatea de marţi pe acest emitent, reflectată prin numărul de 1,7 milioane de acţiuni schimbate, este cea mai ridicată din 2012 încoace. ZF a luat în calcul doar tranzacţiile încheiate direct în piaţă, şi deci nu şi cele speciale de tipul DEALS.

Braiconf Brăila are 18 milioane de lei capitalizare iar de la începutul anului 2020, fără a lua în calcul şedinţa de marţi, acţiunile sale s-au apreciat cu 2,5%. În ultima lună, BRCR are plus 31,4%. Spre comparaţie de la începutul anului 2020 indicele principal BET a scăzut cu 9%.

Compania este controlată în proporţie de 42,15% de Industries Benjamin, potrivit datelor BVB.

Platforma Confidas.ro arată că Industries Benjamin este controlată în proporţie de 68% de Main Urban SRL (deţinută în proporţie de 100% de Ştefan Constantin – preşedinte al Electroargeş Curtea de Argeş şi fost preşedinte al Braiconf), de Dumitrache Silviu Bogdan (20%) – actual preşedinte al Braiconf Brăila şi de General Ventures SRL (12%).

Electroargeş are 26,3% din Braiconf iar alţi acţionari deţin 31,5%, potrivit datelor BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO