Burse - Fonduri mutuale

Obligaţiunile Chronostyle International, operatorul lanţului de magazine Cellini, intră la tranzacţionare pe BVB începând cu 2 noiembrie

Obligaţiunile Chronostyle International, operatorul...

Autor: Eduard Ivanovici

29.10.2021, 17:48 685

Obligaţiunile Chronostyle International, companie care operează lanţul Cellini, una dintre cele mai vechi reţele de magazine de bijuterii şi ceasuri din România, vor intra la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti începând cu marţi, 2 noiembrie 2021.

În valoare de 1,6 milioane de euro, obligaţiunile se vor tranzacţiona pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare sub simbolul bursier CELL25, fondurile obţinute urmând să susţină extinderea reţelei de magazine proprii şi creşterea vânzărilor din mediul online.

În cadrul unui plasament privat din mai 2020, Chronostyle International a vândut 16.000 de obligaţiuni corporative, garantate şi neconvertibile. Bondurile înregistrează o valoare nominală de 100 de euro, având maturitate de 5 ani şi un cupon de 7% pe an plătibil trimestrial. Emisiunea este garantată cu o proprietate imobiliară din Bucureşti, a cărei valoare de piaţă depăşeşte 3 milioane de euro.

„Obligaţiunile CELL25 provin din restructurarea unei serii de obligaţiuni emise de companie în noiembrie 2017 în valoare totală de 9 milioane lei şi la care au subscris, la acea dată, 38 de persoane fizice şi juridice. Restructurarea obligaţiunilor a presupus modificarea monedei de emisiune din lei în euro, a valorii nominale din 100 de lei în 100 de euro, a datei de maturitate din 27 noiembrie 2020 în 27 mai 2025, a principalului din 9 milioane de lei în 1,6 milioane de euro, precum şi rambursarea anticipată parţială pro-rata a principalului emisiunii de obligaţiuni din 2017”, reiese dintr-un document publicat la BVB.

Ultima plată a cuponului şi rambursarea parţială a principalului au fost realizate la 27 mai 2020, considerată a fi data de emisiune pentru noile obligaţiuni. Cele două plasamente private de obligaţiuni au fost intermediate de BRK Financial Group.

Anul trecut, Chronostyle International avea o cifră de afaceri de 24 de milioane de lei şi raporta pierderi de 1,8 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO