Burse - Fonduri mutuale

​Obligaţiunile de 1,5 milioane euro emise de Qualitance intră mâine la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti

​Obligaţiunile de 1,5 milioane euro emise de...

Autor: Tibi Oprea

30.03.2020, 16:06 309

Qualitance, companie internaţională de inovaţie, tehnologie şi inteligenţă artificială fondată în România, listează, începând cu data de 31 martie, obligaţiunile de 1,5 milioane euro pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul de tranzacţionare Q22E.

Tranzacţionarea vine după încheierea anticipată a plasamentului privat prin care compania a atras o finanţare de 1,5 milioane euro (suma ţintă stabilită), ofertă depăşită din prima zi, cu o suprasubscriere de 60%.

În cadrul plasamentului privat din luna decembrie 2019, la care au participat 58 de persoane fizice şi o persoană juridică, compania a oferit spre vânzare obligaţiuni cu o valoare nominală de 500 euro, acestea având o scadenţă de 3 ani şi o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

„Încheiem primul trimestru în forţă, după o prioritizare maximă a investiţiilor pe zona de dezvoltare a structurii actuale, în special a celei internaţionale recent create, care ne-a adus deja primele rezultate în business, prin semnarea unor contracte importante cu companii Fortune 500 - precum News Corp, Ford şi Johnson & Johnson - care la nivelul anului 2019 au însemnat 20% din cifra înregistrată. Continuăm strategia de creştere a echipei şi a competenţelor, de dezvoltare a propriilor platforme de tehnologie, de consolidare a prezenţei globale prin entităţi noi sau achiziţii. În 2020, ne concentrăm să extindem portofoliul cu noi clienţi, mai cu seamă din sectorul financiar, oil & gas şi energetic, şi să punem în valoare modelul de business care ne defineşte cel mai bine - Business 5.0 - prin care construim şi scalăm business-uri digitale, axându-ne atât pe dezvoltare accelerată de soluţii digitale, cât şi pe strategii de inovaţie, product design, marketing şi user experience. Totodată, în această perioadă dificilă la nivel uman, social şi economic, ne propunem să susţinem o serie de iniţiative în sprijinul comunităţii şi să le oferim stabilitate şi rezolvări digitale rapide tuturor clienţilor şi partenerilor noştri”, spune Radu Constantinescu, co-fondator şi managing partner al Qualitance.

Oferta, realizată exclusiv prin Tradeville, lider de piaţă în tranzacţionarea online la bursă, a reprezentat o inovaţie la nivelul plasamentelor private de obligaţiuni corporative din România, fiind prima desfăşurată prin sistemul BVB în care s-a folosit un sistem de tip „licitaţie olandeză”, prin care s-a determinat nivelul optim al ratei dobânzii, pentru a balansa interesul investitorilor şi emitentului.

„Runda de finanţare derulată de QUALITANCE prin emisiunea de obligaţiuni ne bucură din mai multe motive. În primul rând, pentru că este o dovadă în plus că piaţa de capital este un mecanism fiabil de finanţare a companiilor cu perspective serioase de dezvoltare, în al doilea rând, pentru că este vorba despre un dezvoltator român de software şi, nu în ultimul rând, pentru că este una dintre companiile finaliste alte programului Made in Romania, derulat de BVB pentru promovarea şi susţinerea dezvoltării companiilor antreprenoriale româneşti. Suntem convinşi că exemplul QUALITANCE şi al celorlalte companii de IT listate pe piaţa AeRO vor fi urmate şi de alte companii din domeniul tehnologiei care sunt în căutarea finanţării pentru dezvoltare”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

„Plasamentul de succes Q22E a fost un final foarte frumos pentru 2019, an în care 1 din 3 plasamente private realizate în România a fost intermediat de Tradeville. Nu doar că am lucrat cu o companie extraordinară, cu o echipă minunată, dar am şi încheiat plasamentul într-un termen foarte scurt raportat la semnarea contractului şi am introdus o inovaţie pentru piaţa noastră, respectiv oferta de tip licitaţie pentru obligaţiunile corporative. Chiar dacă acum trecem cu toţii prin momente grele, cu o mare încărcătură emoţională, sper că această reuşită să ne inspire pe toţi atunci când ne vom putea întoarce din nou la o viaţă normală”, declară Ovidiu-George Dumitrescu, director general adjunct şi coordonator al diviziei de finanţări corporative a Tradeville.

Qualitance a primit din partea Bursei de Valori Bucureşti premiul “Made in Romania” (ediţia a doua), fiind considerată a fi una dintre companiile care vor contribui la creşterea economiei naţionale.

În perioada 2016-2018, compania a înregistrat creşteri anuale de peste 35%. În 2019, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 11 milioane euro şi a reluat procesul de extindere internaţională, prin deschiderea subsidiarelor de la New York şi Londra şi consolidarea biroului din Sydney.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO