Burse - Fonduri mutuale

Obligaţiunile Elefant Online, în valoare de 17,5 mil. lei, intră astăzi în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei locale

Obligaţiunile Elefant Online, în valoare de 17,5 mil....

Autor: Eduard Ivanovici

01.02.2022, 11:29 413

Elefant Online, una dintre principalele platforme de e-commerce de pe piaţa locală prin elefant.ro, a revenit astăzi la Bursa de Valori Bucureşti cu o emisiune de obligaţiuni de aproximativ 17,5 milioane de lei, tranzacţionându-se pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare sub simbolul ELF26.

Listarea obligaţiunilor se realizează în urma derulării unui plasament privat în luna noiembrie 2021, plasament în cadrul căruia au fost emise obligaţiuni corporative, negarantate, nominative, necondiţionate, neconvertibile, denominate în RON către 122 de investitori. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost intermediate de Tradeville, conform unui comunicat al BVB.

„Finanţarea recurentă a unei companii, prin diferitele tipuri de instrumente financiare şimecanisme puse la dispoziţie de piaţa de capital, demonstrează cât de important este rolul bursei în a oferi companiilor accesul la capitalul de care au atâta nevoie. Faptul că Elefant, companie ce activează într-un domeniu atât de competitiv şi dinamic cum este cel al comerţului online, a ales să revină la bursă cu o nouă emisiune de obligaţiuni pentru a-şi finanţa planurile de dezvoltare demonstrează din plin utilitatea pieţei de capital în susţinerea companiilor locale”, a declarat Radu Hanga, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Este a doua emisiune de obligaţiuni a Elefant Online listată la bursa de la Bucureşti. În 2018, Elefant Online a fost prima companie din sectorul său de activitate are a emis obligaţiuni prin intermediul unui plasament privat, listându-se ulterior la bursă.

La acea vreme, emisiunea a constant în peste 76.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei/obligaţiune şi o dobândă fixă de 9% pe an. Obligaţiunile au fost rambursate integral la termen la data de 27 septembrie 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO