Burse - Fonduri mutuale

Obligaţiunile emise de producătorul de îngrăşăminte organice Norofert, în valoare de 11,5 milioane lei, intră vineri la tranzacţionare la BVB

Obligaţiunile emise de producătorul de îngrăşăminte...

Autor: Roxana Rosu

04.06.2020, 12:37 471

Obligaţiunile emise de producătorul de îngrăşăminte organice Norofert (simbol bursier – NRF), în valoare de 11,5 milioane lei, vor intra vineri la tranzacţionare la BVB, la trei luni de la listarea companiei pe piata AeRO.

Obligatiunile au fost cumpărate în luna ianuarie într-un plasament privat de 93 de investitori, dintre care 88 persoane fizice şi 5 legal entities.  În cadrul ofertei au fost scoase la vânzare 115.000 de obligaţiuni corporative cu valoarea nominală de 100 de lei şi scadenţa la 5 ani. Rata dobânzii care trebuie plătită semestrial a fost stabilită la 8,5%.

Plasamentul privat si admiterea la tranzactionare a obligatiunilor au fost asistate de Tradeville.

Norofert vrea să utilizeze fondurile atrase pentru extinderea pe piaţa din SUA, respectiv pentru omologarea produselor pentru a putea intra pe piaţa americană.

De asemenea, Norofert intenţionează să folosească o parte din fonduri ca si capital de lucru pentru a putea susţine cererea în creştere.

Principalii acţionari ai companiei sunt Vlad Popescu, fondator, cu 38,7% din acţiuni, Ileana Popescu, cu 19,7%, şi Marius Alexe cu 10,25% din capital.

Acţiunile s-au apreciat în utima lună cu 23%, emitentul ajungând la 45,7 mil. lei capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO