Burse - Fonduri mutuale

Obligatiunile Flamingo ar putea costa compania 3,5 mil. euro

10.08.2009, 23:45 10

Emisiunea de obligatiuni in valoare de 29 mil. lei (6,9 mil. euro) pe care actionarii Flamingo International (simbol FLA) o vor discuta in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) din 17 august ar putea antrena pentru societate cheltuieli financiare de pana la 14,5 mil. lei (3,5 mil. euro) in urmatorii cinci ani, in conditiile in care actionarii nu vor decide conversia acestora in actiuni.
Emisiunea vizeaza un numar de 290 de milioane de obligatiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei/obligatiune si o dobanda anuala de 10% pentru instrumentele neconvertibile in actiuni, maturitatea acestora fiind de 5 ani. In conditiile in care actionarii decid conversia obligatiunilor in actiuni, acestia ar putea obtine un randament de 37,97% daca dupa aceasta perioada pretul actiunilor Flamingo ajung din nou la valoarea nominata, de 0,1 lei/actiune. Raportul de conversie este de cinci actiuni la o obligatiune. Cu toate acestea, emisiunea de obligatiuni ar putea sa descurajeze micii actionari, in conditiile in care valoarea minima de subscriere este de cel putin echivalentul in lei a 50.000 de euro.
"Dobanda purtata de obligatiunile neconvertibile este la acelasi nivel cu obligatiunile guvernamentale in lei pentru cinci ani. Cu toate acestea, conversia este un element foarte important, deoarece la primele semne de revenire pe profit a companiei pretul actiunilor creste, actionarii care detin obligatiuni putand opta pentru conversia acestora in actiuni. In aceste conditii acestia nu vor primi inapoi banii, acestia urmand sa ramana in companie", spune Dragos Simion, presedintele Flamingo.
El spune ca primul efect pozitiv generat de intrarea de capital in societate va fi o crestere a profitabilitatii anul urmator.

Dupa schimbarea CEO-ului, Flamingo a mai schimbat trei directori

Dupa numirea lui Stefan Treiber in functia de director general, conducerea Flamingo a decis schimbarea directorului general adjunct, directorului financiar si al directorului de proiect. Astfel, incepand cu aceasta luna, postul de director adjunct va fi ocupat de Adrian Olteanu, functia de director financiar va fi preluata de Bogdan Lungu, in vreme ce pe postul de manager de proiect va fi numit Roland Risting.
"De obicei, orice director general nou prefera sa-si aleaga o noua echipa, improspatata, care sa aduca elemente de noutate. Directorul general a facut aceste schimbari, consiliul de administratie aprobandu-le", a spus Simion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO