Burse - Fonduri mutuale

Octavian Radu, proprietarul librăriilor Diverta, a vândut un pachet de 1,2 mil. acţiuni deţinute la Evergent Investments, fostă SIF Moldova, pentru 1,7 mil. lei

Octavian Radu, proprietarul librăriilor Diverta, a...

Autor: Cristina Bellu

21.05.2021, 12:18 277

Octavian Radu unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali, care deţine în portofoliu mai multe businessuri, printre care şi lanţul de librării Diverta şi firma de poştă Pink Post, a vândut în perioada 17-19 mai 2021, prin intermediul BVB, un pachet de 1,28 milioane de acţiuni deţinute la  Evergent Investments, fostă SIF Moldova, pentru 1,75 milioane de lei.

Din Informaţiile agregate de BVB rezultă că preţul mediu la care s-au realizat tranzacţiile a fost de 1,3629 lei pe acţiune.

Octavian Radu deţine în portofoliu mai multe businessuri, printre care lanţul de librării Diverta, compania de logistică TCE, producătorul de componente auto Flaro şi firma de poştă Pink Post. El are şi afaceri în agricultură - plantaţii de afine - şi un hotel cumpărat acum în urmă cu un an la Sinaia.

În cadrul Evergent Investments, Octavian Radu deţine poziţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie.

Evergent Investments (simbol bursier EVER), cea mai mare societate de investiţii financiare dintre cele cinci listate la Bursa de Valori Bucureşti în termeni de capitalizare (1,4 mld. lei), a încheiat primul trimestru al anului 2021 cu un rezultat net de 31,5 mil. lei, fiind compus din profitul net de 19,3 mil. lei şi câştigul net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat în sumă de 12,2 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO