Burse - Fonduri mutuale

Oferta de obligaţiuni emise de iHunt Technology a fost închisă anticipat şi suprasubscrisă cu 45%, valoarea totală a subscrierilor fiind de 10,1 mil.lei

Oferta de obligaţiuni emise de iHunt Technology a fost...

Autor: Roxana Rosu

02.11.2020, 10:32 793

Brokerul TradeVille a încheiat vineri, în mod anticipat, plasamentul privat de obligaţiuni corporative emise de iHunt Technology, în condiţiile în care oferta a fost suprasubscrisă cu 45%, rata anuală fixă a cuponului fiind de 8,75%, plătibilă semestrial.

Oferta s-a derulat în perioada 29-30 octombrie, iar în urma au fost vândute 70.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei şi scadenţa la 3 ani, valoarea totală a subscrierilor efectuate fiind de 10,1 milioane lei.

“Încheiem cu succes prima emisiune de obligaţiuni iHunt, aceasta fiind suprasubscrisă încă din prima zi. Succesul emisiunii de obligaţiuni reflectă încrederea investitorilor în strategia iHunt de creştere profitabilă şi durabilă. Încrederea investitorilor ne onorează dar în acelaşi timp ne obligă la performanţă şi dezvoltare rapidă a brandului iHunt.”, a declarat Cezar Cătălin Stroe, Director General, iHunt Technology.

Majoritatea subscrierilor au fost făcute online prin platforma de tranzacţionare TradeVille.

Obligaţiunile urmează să fie listate pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti.

“Sunt foarte fericit că TradeVille reuşeşte să susţină consolidarea unor brand-uri româneşti puternice. În cazul de faţă vorbim de primul magazin online şi primul brand de telefoane mobile listat la o categorie premium a BVB care îşi susţine astfel planurile de dezvoltare. Dar sunt şi alte exemple din trecutul şi, sperăm noi, viitorul apropiat, care ne fac să fim mândri că putem ajuta România să se dezvolte, chiar şi în vremuri mai tulburi.”, a spus Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct, TradeVille

Fondată în 2015, iHunt Technology comercializează pe piaţă românească telefoane mobile, gadget-uri şi accesorii atât sub brandul propriu, cât şi din portofoliul altor producători. Ponderea principală de aproximativ 90% din cifra de afaceri o au vânzările de telefoane mobile.

La sfârşitul primului semestru din 2020, iHunt Technology a înregistrat o cifră de afaceri de 14,7 milioane lei, în creştere cu peste 52% comparativ cu primul semestru din 2019. Profitul net înregistrat a fost de 1,88 milioane lei, de peste 3 ori mai mare decât rezultatul final obţinut la finalul anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO